Omnium

Mini-omium

Een omnium polis dekt eigen schade. Bij de mini-omnium betreft het hier een aantal standaard dekkingen. De polissen onderscheiden zich dan vooral op vlak van dienstverlening en prijs. We zoeken voor u de beste formule. De mini-omnium biedt volgende dekkingen :

Brand

Natuurlijk is brandschade ten gevolge van brand ontstaan in de motor/ leidingen gedekt, maar ook onheil in uw garage of woning en schade door bliksem, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting of blusschade zijn mee verzekerd.

Diefstal

Hier spreken we over materiële schade door diefstal of poging tot diefstal (kapotte ruiten, geforceerde deur, …) van uw voertuig. Ook car- of homejacking valt onder deze noemer.

Glasbreuk

Het valt wel vaker voor dat uw voorruit het door steenslag hard te verduren krijgt. Als dit gepaard gaat met glasbreuk, dan kan deze waarborg aangesproken worden. Maar dit geldt ook bij glasbreuk omwille van inbraak.

Tip: laat nooit waardevolle zaken zoals gps, smartphone , laptop, tablet pc, … zichtbaar achter in uw wagen.

Natuurkrachten

Hieronder verstaan we klassiekers als stormschade, hagelstenen, vallende voorwerpen zoals een elektriciteitspaal, bomen, stenen, dakpannen…

Aanrijding met dieren

U rijdt bijvoorbeeld overstekend wild aan zoals een hert of everzwijn. Of een huis- of hoevedier zoals een kat, hond, paard… 

Grote omnium

De waarborg ‘Grote omnium’ dekt alle schade aan de wagen (zelfs bij ongeval in fout! zoals bijvoorbeeld zelf achteruit rijden tegen een paaltje, vandalisme, vluchtmisdrijf van de aanrijder, carjacking,…).

Ook voor een ongeval in recht kan de omnium diensten bewijzen. Bij discussie over wie in fout is, of wanneer de tegenpartij een buitenlander betreft die gewoon niet verzekerd op de weg rijdt, kan de vergoeding lang op zich laten wachten.

Met een omnium verzekering verloopt de terugbetaling snel en probleemloos.

Andere waarborgen zijn brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijding met dieren zoals hierboven toegelicht bij ‘kleine omnium’.